SvijetBliski istokJerusalemski muftija: Vi ste dokaz muslimankog identiteta džamije Al-Aksa

Jerusalemski muftija: Vi ste dokaz muslimankog identiteta džamije Al-Aksa

Predsjednik Ureda za vakuf Sejh Azzam Al-Hatib za AA je potvrdio kako je danas na džuma-namazu u džamiji Al-Aksa bilo prisutno više od 150 hiljada Palestinaca.

Desetine hiljada vjernika sa Zapadne Obale, kojima se samo tokom odabranog mjeseca ramazana dopušta da dođu u Jerusalem, ostat će u gradu kako bi klanjali i teravih-namaz.

Veliki broj Palestinaca sa Zapadne Obale se rano jutros zaputio prema Jerusalemu, kako bi prošao kroz brojne vojne kontrole i na vrijeme stigao na džuma-namaz. Izraelska vojska je blokirala puteve u regiji Stari grad, te nije dozvolila prolaz bilo kojem vozilu, osim autobusa.

Nakon višesatnog putovanja, jedan dio njih uspio je doći do Jerusalema, i napuniti dvorište džamije Al-Aksa.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE