Naslovnica ZDK JOB Rudnika Z...

JOB Rudnika Zenica obilježio godišnjicu pogibije Zlatnog ljiljana Senaida Pašalića

46
PODIJELI

Jedinstvena organizacija boraca Rudnika mrkog uglja Zenica obilježila je jučer godišnjicu pogibije svog kolege komorata i saborca, Zlatnog ljiljana, Senaida Pašalića.

Tim povodom položeni su vijenci na spomen obilježje rudarima palim u odbrani Bosne i Hercegovine, pred Domom rudara u Zenici. Članovi JOB-a zeničkog Rudnika, zaputili su se zatim na izletište Smetovi, gdje se tradicinalno održava Memorijalni turnir u malom nogometu.

“Svake godine u ovo doba okupljamo se ovdje kako bismo odali počast svim našim komoratima koji su svoje živote dali u odbrani domovine. Poručujemo vlastima da nas ne smiju zaboraviti”, kaže Nermin Tiratlić, predsjednik JOB-a Sekcije Rudnika Zenica.

Zikret Luković, predsjednik JOB-a Rudnika Stranjani je dodao da se oko četiri stotine članova ove organizacije, brine za porodice palih boraca kada god im zatreba pomoć.

“Svaki mjesec se sastajemo kako bismo se dogovorili koliko ćemo i za koje namjene izdvojiti sredstava iz članarina”, kaže Zikret Luković.
Članovi JOB-a ovom su prilikom zatražili od Sindikata Rudnika da im omogući da se u pregovorima sa socijalnim partnerima, uvaže interesi članova ove organizacije, koja, kažu naši sagovornici, nikada nije pozivana na razgovore u kojima se odlučuje o sudbini zeničkih rudara.
U agresiji na BiH život su izgubila 142 zenička komorata, među kojima je osam nosilaca najviših ratnjih priznanja.

 

 

 

Visoko.co.ba/Rtvze.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.