Naslovnica ZDK Kultura JU Dom kultur...

JU Dom kulture “Edhem Mulabdić” Maglaj poziva na pozorišnu predstavu „Bosanska bajka“

133
PODIJELI

Javna ustanova Dom kulture “Edhem Mulabdić” Maglaj, pod pokroviteljstvom općine Maglaj poziva vas na još jedan u nizu kulturnih sadržaja Proljećnih dana kulture, pozorišnu predstavu „Bosanska bajka“, koju je režirao Nedim Malkočević, a producirao Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona.

Predstava je namijenjena za djecu osnovnih škola, da na jedan bajkovit, edukativan, zabavan i inspirativan način uputi osnovce u bosansku historiju, tradiciju i ljepotu. Jedan od glavnih zadataka predstave jeste i da se bavi očuvanjem bosanskog jezika, njegovanjem njegove vrijednosti i ljepote.

Dječija predstava „Bosanska bajka“ govori o družini, o troje prijatelja, koji nakon otvaranja čarobne knjige ostaju začarani. Kako bi se oslobodili, oni moraju pronaći ključ tajne zvane Bosna, koji se nalazi u srcu Bosne.

Tokom svog putovanja kroz Bosnu i Hercegovinu, oni upoznaju Vilu, Pastira, Ribara, uče o sevdalinci, o bosanskim rijekama, starim riječima, o stećcima, prvom bosanskom kralju, o bosanskoj hrani, te se bore protiv Vještice. Na kraju, družina pronalazi srce Bosne i tajni ključ.

Igraju: Feđa Zahirović, Hasiba H. Mehmedović i Hasan Sušić. Režija: Nedim Malkočević. Scenografija: Hari Ejubović. Muzika: Mirela Ibrahimović Mehanović i Samir Karić. Produkcija: BKC TK.

Četvrtak, 15.06.2017.godine od 11,00 sati – kino sala Doma kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj.

Cijena karte je 3,00 KM.

 

 

Visoko.co.ba/Maglaj.net

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.