SportDržavni TimJuniori BiH bez plasmana na EP

Juniori BiH bez plasmana na EP

Juniorska nogometna reprezentacija BiH nije uspjela izboriti plasman na EP, što bi bio istorijski uspjeh za naš nogomet. U odlučujućoj trećoj utakmici grupne faze elitnog kruga kvalifikacija, izabranici selektora Tonija Karačića su igrali protiv Bugarske i za osvajanje prvog mjesta je bio dovoljan i remi, ali su na kraju Bugari slavili sa 3:1. Već u 4.minuti je Bugarska povela golom iz jedanaesterca, ali su nakon toga naši juniori uspjeli stvoriti nekoliko prilika za postizanje gola koje nisu iskoristili i stigla je kazna u 29.minuti kada Bugari dolaze i do drugog gola. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena BiH prima još jedan gol i već tada je bilo jasno da će naši juniori ostati bez plasmana na EP u Gruziji. Sve što su BH juniori napravili u drugom poluvremenu je počasni gol koji je postigao Demirović. U drugom susretu ove grupe su Francuska i Izrael igrali 0:0, tako da na EP ide Bugarska.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE