SportDržavni TimJuniori BiH poraženi od Turske u polufinalu EP-a: Od plus 16 do...

Juniori BiH poraženi od Turske u polufinalu EP-a: Od plus 16 do minus 5, sutra idemo u boj za bronzu

Košarkaški juniori BiH poraženi su od Turske 77:82 u poliufinalu Evropskog košarkaškog prvenstva “A” divizije koje se igra u grčkom Volosu. Naime, naši košarkaši su nakon vodstva od 16 razlike na poluvremenu, na kraju izgubili sa minus 5 poena.

Mladi košarkaši naše reprezentacije su prvu četvrtinu završili sa plus dva na svom kontu, rezultatom 20:18.

U drugoj četvrtini još bolje izdanje uzdanica bh. košarke. Naime, naši košarkaši koševima Atića, Gegića, Hodžića… povećavju prednost na 47:31 i na odmor odlaze sa plus 16.

U trećoj četvrtini Turci su uspjeli da nam ubace čak 32 poena, te anuliraju prednost naše selekcije pa je rezultat glasio 63:63.

Turci su dramatičnu posljednju dionicu igre riješili u svoju korist i na kraju upisali pobjedu od 82:77 i plasman u finale Evropskog prvenstva.

Najefikasniji u našim redovima bio je Atić sa 24 poena, te 11 skokova i osam asistencija. Gegić je upisao 13 poena uz četiri asistencije baš kao i Memić sa istim brojem poena, te pet skokova i dvije asistencije.

Kod reprezentacije Turske Taskiran je imao 27 poena i dva skoka uz tri asistencije, dok je Korkmaz ubacio 20 poena uz tri skoka i sedam asistencija.

Naši košarkaši će utjehu tražiti u utakmici za treće mjesto.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE