Foto KornerFOTO: Juniorska rukometna reprezentacija BiH u okviru priprema porazila Bosnu Centrotrans rezultatom...

FOTO: Juniorska rukometna reprezentacija BiH u okviru priprema porazila Bosnu Centrotrans rezultatom 30:31

U okviru priprema juniorske rukometne reprezentacije BiH, koje se ovih dana odvijaju u Visokom, večeras je u sportskoj dvorani Franjevačkog samostana sv. Bonaventure odigrana revijalna utakmica između ekipe RK Bosna Centrotrans i juniorske reprezentacije BiH. Utakmica, koja je ustvari poslužila kao generalna kontrola za trenera Bosne Centrotrans, Zdenka Antovića, pred završetak premijerligaške sezone i kupa BiH, ali kao provjera snage za selektora juniorske reprezentacije, Jasmina Mrkonju, pred završetak priprema u Visokom, bila je veoma zanimljiva za sve posjetioce koji su se dobro zabavili na tribinama dvorane Franjevačkog samostana.

Podsjetit ćemo, visočki rukometaši i bh. juniori su odigrali još jednu, nezvaničnu utakmicu, koja je bila zatvorena za javnost, a ova utakmica odigrana je u nedjelju 20. marta, te su u njoj slavili članovi juniorske reprezentacije sa pet golova prednosti.

Ipak, za razliku od prošle, na početku večerašnje  utakmice rukometaši visočke Bosne Centrotrans uspjeli su da naprave prevagu u vidu terenske inicijative, te su sa nekoliko sjajnih akcija iskustveno nadmudrili mladiće iz juniorske reprezentacije, među kojima se nalazi i nekoliko Visočana. Takva inicijativa visočkih rukometaša potrajala je sve do kraja prvog dijela utakmice, koji je završen rezultatom 18:14 u korist visočke ekipe, a na zadovoljstvo publike.

Drugi dio utakmice donosi potpuno drugačiju igru juniorske reprezentacije BiH, koja se razigrala i dobrom odbranom uspjela parirati protivniku. Pokazujući kvalitete koje su ih dovele među najbolje rukometne juniore Bosne i Hercegovine ovi momci su uspjeli da naprave preokret i sa serijom od 0:6 na desetak minuta prije kraja dođu do izjednačenja pri rezultatu 25:25. Njihova upornost i dobra igra, kao i samopouzdanje na kraju meča su faktori koji su ih odveli do minimalne pobjede na ovoj utakmici, a krajnji rezultat je glasio 30:31.

Ova utakmica bila je dio završnice priprema juniorske reprezentacije, koje se odvijaju od 18. marta u našem gradu, te će juniori BiH u Visokom ostati još jedan dan, nakon čega slijedi završetak reprezentativne pauze i nastavak prvenstvenih obaveza. Nakon utakmice razgovarali smo sa selektorom bh. juniora, Jasminom Mrkonjom, koji je za portal Visoko.co.ba kazao kako je zadovoljan uslovima koje su njegovim momcima pružili domaćini u Visokom, od same sale, pa sve do smještaja u kojem su boravili igrači i stručni štab.

Također, selektor Mrkonja nam je kazao i da je zadovoljan pripremama juniorske reprezentacije, te kako je sve proteklo u najboljem redu i kako misli da Bosna i Hercegovina može s ponosom dočekati utakmice ove reprezentacije.

U nastavku pogledajte fotografije koje je naša ekipa zabilježila večeras u sali Franjevačkog samostana sv. Bonaventure u Visokom.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE