SportNogometJuventus i u revanšu bolji od Monaca, BiH ima predstavnika u finalu

Juventus i u revanšu bolji od Monaca, BiH ima predstavnika u finalu

Juventus je savladao Monaco i u drugoj utakmici polufinala Lige prvaka (2:1), te se tako Stara dama plasirala u finale najjačeg klupskog takmičenja na svijetu, u kojem će i Bosna i Hercegovina imati svog predstavnika – Miralema Pjanića! Juventus je prvi put opasnije zaprijetio u 22. minuti kada je izblokiran udarac Gonzala Higuaina, a samo tri minute poslije Mario Mandžukić je šutirao, a Danijel Subašić je odlično odbranio.

Miralem Pjanić je bio blizu pogotka u 28. minuti, međutim njegov udarac je izblokiran. Stara dama je došla do prednosti u 33. minuti. Dani Alves je poslao fantastičnu loptu, a Mario Mandžukić je iz drugog polušaja uspio zatresti mrežu Monaca. Subašić je u 44. minuti odlično odbranio udarac Paula Dybale, a torinski klub je izborio korner. U nastavku Alves je postigao fantastičan pogodak za 2:0, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Juventus je imao šansu preko Juana Cuadrada u 55. minuti. Na drugoj strani zaprijetio je Kylian Mbappe u 67. minuti, ali je Gianluigi Buffon dobranio. Kneževi su u 69. minuti smanjili na 2:1 golom Mbappea, kojeg je uposlio Joao Moutinho. Do kraja utakmice se ništa nije značajno dešavalo. Ostalo je 2:1. Svih 90 minuta odigrao je Pjanić. Juventus je tako i dalje ove sezone bez poraza u Ligi prvaka. Vrijedi istaći da su posljednji put na domaćem terenu u najjačem klupskom takmičenju na svijetu poraženi 2013. godine od Bayern Munchena. S obzirom na to da je Stara dama večeras primila pogodak, nije uspjela izjednačiti rekord Arsenala prema broju uzastopnih utakmica bez primljenog gola. Stara dama ostala je na pet utakmica, a Topnici su u sezoni 2005/06 imali jednu više. Ovo je Juventusu deveto finale Lige prvaka, a prvo za Miralema Pjanića, koji će biti prvi predstavnik BiH nakon 16 godina. U finalu 2001. godine to je bio Hasan Salihamidžić.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE