SportNogometJuventus novom pobjedom na korak do titule

Juventus novom pobjedom na korak do titule

Fudbaleri Juventusa ubjedljivim rezultatom 4:0 slavili su protiv Genoe u posljednjem današnjem duelu 33. kola italijanske Serije A i tako napravili još jedan veliki korak ka petom uzastopnom Scudettu. Tokom svih 90 minuta susreta pobjednik je bio poznat. Već nakon prvih 45 minuta Juventus je imao sva tri boda zagarantovana. U 17. minuti Munoz je postigao autogol, a svega pola minute poslije Paulo Dybala je udvostručio prednost. Do kraja poluvremena Mario Mandžukić je ovjerio trijumf domaćeg tima. Hrvatski reprezentativac je učestvovao i kod četvrtog gola Juventusa, s tim što je ovaj put Mandžukić asistirao Leonardu Bonucciju za konačnih 4:0. Ovom pobjedom Juventus je došao do 27. pobjede u sezoni i 83. boda ukupno, što je 11 više u odnosu na Romu koja sutra igra svoj duel 33. kola protiv Pescare

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE