SportNogometJuventus ostavio Barcelonu bez gola u dva meča i prošao u polufinale

Juventus ostavio Barcelonu bez gola u dva meča i prošao u polufinale

Fudbaleri Barcelone i Juventusa odigrali su večeras utakmicu bez golova na Nou Campu u okviru revanš meča četvrtfinala Lige prvaka. Mnogo sretniji su gosti koji su tako zasluženo osigurali mjesto u polufinalu ovog takmičenja. Stara dama je u Barcelonu doputovala sa tri gola prednosti i već jednom nogom je bila u polufinalu Lige prvaka. Međutim, u katalonskoj ekipi su vjerovali da još jednom mogu napraviti čudo i preokrenuti rezultat u svoju korist. Iako su imali mnoštvo prilika na kraju se to čudo na Nou Campu nije ponovilo. Prvu veliku priliku Barca je imala u 19. minuti kada je sa desetak metara šutirao Lionel Messi, no lopta je otišla pored gola gostiju. Nekoliko minuta kasnije zaprijetio je i Juve kada je Pjanić fenomenalno uposlio Higuaina, ali njegov udarac je bez problema odbranio Ter Stegen. Do kraja prvog poluvremena gledali smo pritisak Barce i fenomenalnu odbranu Juventusa koja nije dozvoljavala Kataloncima da ozbiljnije zaprijete, te se na odmor otišlo bez golova. Od samog početka drugog dijela domaći su krenuli svim silama u napad. Juve je čekao šansu iz kontri i u 50. minuti su mogli sve riješiti kada je Cuadrado izašao sam ispred golmana Barce, ali na kraju je lopta završila pored lijeve stative. Nekoliko minuta kasnije sjajnu šansu za domaće imao je ponovo Messi koji je sa svega nekoliko metara poslao loptu iznad prečke Buffona. U 69. minuti odličan udarac ka golu Juventusa uputio je Sergi Roberto, ali lopta ponovo ide tik pored stative gola gostiju. Desetak minuta kasnije još bolju priliku imao je Mascherano koji se našao u petercu Juventusa, no i ovaj put je Buffon bio na visini zadatka. Katalonski klub je do kraja utakmice pokušao nekako da dođe do prvog gola, no Allegri je svojom taktikom ponovo nadmudrio Enriquea. Meč na Nou Campu završen je bez golova. Prva utakmica u Torinu je odlučila ovaj dvomeč kada je Juventus pružio fenomenalnu partiju na koju Katalonci nisu imali odgovor. Stara dama zasluženo ide u polufinale najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu, te u Torinu i dalje sanjaju titulu prvaka Evrope.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE