SportNogometJuventus pobijedio Lazio i osvojio Kup Italije, prvi trofej za Pjanića

Juventus pobijedio Lazio i osvojio Kup Italije, prvi trofej za Pjanića

Oba gola su postignuta u prvom poluvremenu, prvo je Alves u 12. minuti nakon asistencije Sandra pogodio za vodstvo Stare dame, a potom je u 25. na 2:0 povisio Bonucci, dok je Sandro upisao drugu asistenciju.

U drugom poluvremenu golova nije bilo, pa je klub iz Torina osvojio Kup Italije. Ovaj trofej je u rukama igrača Juventusa završio treći put zaredom, a Stara dama sada u svojim vitrinama ima ukupno 12 ovakvih trofeja.

Bh. reprezentativac Senad Lulić je za Lazio odigrao cijelu utakmicu, dok naš Miralem Pjanić nije igrao za Juve zbog suspenzije, ali je sa saigračima proslavio osvajanje trofeja, svog prvog u Italiji.

Mire je na Olimpicu ponosno ponio zastavu BiH.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE