SportNogometJuventus u finalu Kupa Italije, Chelsea u engleskom derbiju bolji od Manchester...

Juventus u finalu Kupa Italije, Chelsea u engleskom derbiju bolji od Manchester Citya

Drugi finalista italijanskog nogometnog Kupa je ekipa Juventusa. Torinezi su poraženi u revanš meču polufinala na gostovanju kod Napolija sa 3:2, ali su zahvaljujući pobjedi od 3:1 u prvom ogledu izborili finalni duel sa Laziom. Naš reprezentativac Miralem Pjanić je igrao od 70.minute za Juventus. U velikom derbiju 31.kola engleske Premijer lige je Chelsea na svom terenu savladao Manchester City sa 2:1 i tako napravio veliki korak ka osvajanju titule. Drugoplasirani Tottenham je slavio u gostima kod Swansea sa 3:1, dok je kiksao Liverpool koji je na svom terenu protiv Bournemoutha remizirao 2:2. Konačno je pobjedio i Arsenal i to gradskog rivala West Ham sa 3:0. Hull City je sa 4:2 bio bolji od Middlesbrougha, a Southampton je sa 3:1 savladao Crystal Palace. U španskom derbiju je Barcelona rutinski na Nou Campu sa 3:0 pobjedila Sevillu, a Real Madrid je u gostima bio bolji od Leganesa sa 4:2. U derbiju začelja je Malaga kao gost sa 1:0 bila bolja od Sportinga, itim rezultatom je Osasuna u gostima savadala Alaves, dok u duelu između Deportiva i Granade nije bilo golova. Od pet mečeva njemačke Bundeslige, na četiri su slavili gostujući timovi. Samo je Borussia u M'gladbachu iskoristila prednost domaćeg terena i savladala sa 1:0 Herthu za koju zbog žutih kartona nije igrao Vedad Ibišević. Leipzig je u Mainzu pobjedio sa 3:2, Bayer Leverkusen je u Darmstadtu savladao domaćina sa 2:0, Freiburg je iznenađujuće pobjedio u Wolfsburgu sa 1:0, dok je u derbiju začelja Ingolstadt sa 3:2 bio bolji od Augsburga.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE