SportNogometJuventusu samo bod kod Atalante, Pjanić upisao asistenciju

Juventusu samo bod kod Atalante, Pjanić upisao asistenciju

Stara dama pobijedila je Atalantu u posljednjih 14 međusobnih susreta pa se sa pravom nadala nastavku te uspješne tradicije.

Ipak, domaći su u prvom poluvremenu imali više dobrih prilika za postizanje gola, a najveću je propustio Freuler nakon pola sata igre kada je Buffon odlično reagovao.

I kada su svi mislili da neće biti golova u prvom dijelu utakmice, Atalanta je došla do vodećeg gola. Gomez je dodao u šesnaesterac, Conti je bio prvi na lopti i zakucao je u mrežu za 1:0.

Već na otvaranju drugog poluvremena Juve je izjednačio. Nakon centaršuta reprezentativca BiH Miralema Pjanića iz slobodnjaka Spinazzola je skrenuo loptu u svoju mrežu.

Krenuli su potom gosti žestoko, a večeras fantastični golman Berisha, koji je u nekoliko navrata bravurozno intervenisao, najzaslužniji je što Juventus nije prije 83. minute došao do gola.

Tada je na scenu stupio Dani Alves, koji je donio preokret Juventusu nakon što je prethodno savršenu dugu loptu poslao Pjanić.

Slično kao i u prvom poluvremenu, Atalanta je opet pred sami kraj došla do gola. Freuler je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme kako bi došao do odbijene lopte, koju zakucava u mrežu za konačnih 2:2.

Pjanić je igrao cijeli meč za gostujuću ekipu, a večerašnja asistencija bila mu je 12. ove sezone u svim takmičenjima.

Juventus je s novim bodom uvećao prednost u odnosu na drugoplasiranu Romu na devet bodova uz utakmicu više. Atalanta je ostala na petoj poziciji.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE