Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Kad neće loka...

Kad neće lokalna vlast hoće premijer Galijašević

2100
PODIJELI

Maćehinski odnos lokalne vlasti prema privrednicima u Visokom iz samo sebi poznatih razloga privrednici su počeli rješavati tako da se sami i direktno obraćaju višim instancama vlasti kako bi im se omogućili osnovni preduslovi za normalno poslovanje.

Svjedoci smo sada već višegodišnjeg problema sa cestom u poslovnoj zoni u Ozrakovićima koji otežava rad najmanje deset velikih privrednih subjekata koji imaju preko stotinu zaposlenih, a obzirom da se radi o zaobilaznici i cesti kojom Centrotrans vozi i međunarodne linije to je odavno ozbiljan problem koji je prevazišao lokalni nivo. Razlog zašto vlast na ovakvu situciju nikako ne reaguje poznat je samo njima, obzirom da među privrednicima koji posluju u Ozrakovićima ima i onih koji su nakon lokalnih izbora javno pljeskali i mahali pobjedničkim zastavama.

Sa druge strane bilježimo pozitivan primjer i odnos Kantona i premijera Galijaševića prema visočkim privrednicima koji su se direktno obratili prvom čovjeku ZDK i zatražili pomoć. Rezultat je asfaltiranje ceste u Topuzovom polju koja je kao i ona u Ozrakovićima mjesecima bila izrovana, blatnjava i generator ogromne količine prašine pored fabrike Rampart koja se bavi proizvodnjom hrane. Izvođač radova je visočka firma “Mušinbegović”.

Zaključak bi bio, ukoliko želite poslovati u Visokom i treba vam normalan privredni ambijent, preskačite lokalnu vlast i okrenite se Kantonu, a to bi ujedno bio i savjet onima koji posluju u Ozrakovićima jer očito je da je lokalna vlast trenutno fokusirana na ambijent igradnje u Varešu i na nekim drugim lokacijama od krucijalne lične važnosti nasuprot opštem i javnom interesu.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.