Lokalne TemeKajević i mentor Kahrimanović u nedjelju uživo na njemačkoj ZDF televiziji

Kajević i mentor Kahrimanović u nedjelju uživo na njemačkoj ZDF televiziji

Novo priznanje za sve ono što je do sada ostvario na domaćoj i svjetskoj sceni dobio je dvostruki Ginisov rekorder,majstor tekvandoa,crni pojas 4 dan bosanski „bombarder“ Edin Kajević-
Kaja.

Naime,u nedjelju 27 augusta,u 12 sati, majstor Kajević će zajedno sa svojim čuvenim mentorom, Muhamedom Kahrimanovićem, biti gost uživo u programu poznate njemačke TV kuće ZDF.

U poznatoj emisiji Karibik-Fernsehgarten,a koja se emituje više od 20 godina i koju gleda više miliona gledalaca u Njemačkoj,Austriji,Švicarskoj,Belgiji,Danskoj,Poljskoj…pred Kajevićem će biti postavljeno 60 komada kokosovih oraha, a njegov zadatak biće da laktom ruke razbije više od 41 komada u jednoj minuti.

Inače, Kajević je u Visokom za minutu razbio 40 komada i ponio naslov Ginisovog rekordera,a također je u aprilu 2015 god. razbio čak 62 limenke pune pića i na taj način ponio naslov Ginisovog rekordera, a koji je do tada iznosio „samo“ 41 komad tih limenki.

Pred ovaj spektakl za koji vlada ogromno interesovanje, Kajević je rekao sljedeće:

“-Sigurno da je ovo priznanje i čast za mene i mog mentora Kahrimanovića, da budem gost u ovoj emisiji, na ovoj poznatoj i priznatoj TV kući.Sve ću učiniti da pred tv kamerama uživo razbijem sve te kokosove orahe i na taj način još jednom pronesem ime naše BiH širom svijeta. Marljivo,vrlo studiozno sam se duži period pripremao za ovaj nastup,uz pomoć čuvenog velemajstora i višestrukog Ginisovog rekordera Muhameda Kahrimanovića,i vjerujem da ću obradovati naše ljude u cijeloj
Evropi koji će to pratiti putem tv prenosa. Obećavam,bit će ovo rezultat za moj narod i moju BiH.”


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE