ZDKSportKakanj poražen u Tuzli

Kakanj poražen u Tuzli

U susretu 17. kola Lige 10 za košarkaše Sloboda je sinoć u Tuzli, pred oko 2.000 gledalaca, pobijedila ekipu Kaknja rezultatom 82:62 (27:26, 18:10, 10:15, 27:11).

Osim u početnim minutama, domaći košarkaši vodili su cijelo vrijeme. U prvom poluvremenu najviše 42:28, a prednost je povećana u posljednjih pet minuta kada je na parketu dominirao tuzlanski sastav predvođen odličnim Almirom Hasandićem.

Slobode je ostvarila 11. pobjedu i još u prošlom kolu je osigurala nastup u Ligi za prvaka, a zanimljivo je da su Tuzlaci dobili svih devet susreta odigranih na domaćem parketu.

Najviše poena u ekipi OKK Slobode postigli su Almir Hasandić 27, Enes Latifagić dodao je 13, a Božo Đumić 12 poena. U ekipi Kaknja najefikasniji su bili Željko Palavra sa 16 i Dejan Šakotić sa 13 poena.

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE