ZDKSportKakanj protiv Sparsa upisao prvu pobjedu

Kakanj protiv Sparsa upisao prvu pobjedu

Sinoć je u Kaknju odigrana utakmica 10. kola Lige za prvaka u košarci.

Domaći košarkaši dočekali su sarajevske Sparse, te na kraju u posljednjem kolu upisali prvu pobjedu, s kojom su završili takmičenje ove sezone. Kakanj je tek u posljednjem kolu stigao do prve pobjede, dok su takmičenje završili i Sparsi, koji su Ligu za prvaka završili na petoj poziciji.

Kakanj je sinoć konačno odigrao pravu utakmicu u kojoj su bili dobri posebno u odbrani. Prvu četvrtinu izabranici Josipa Pandže završili su u svoju korist rezultatom 20:14. U drugoj četvrtini se igrali dosta tvrdo, ali je i drugi period pripao domaćinu, tako da se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 33:26 za Kakanj.

U trećoj četvrtini pala je i odluka o pobjedniku večerašnje utakmice, sjajnom igrom u napadu i odbrani domaći košarkaši su u posljednjih 10. minuta utakmice ušli s rezultatom 54:37. Gostujući košarkaši u posljednjoj četvrtini odigrali su malo bolje u odnosu na prethodne tri četvrtine, tako da su ublažili poraz.

Na kraju je bilo 69:60 (20:14, 13:12, 21:11 i 15:23) za ekipu Kaknja.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci utakmice briljirao je Tomić s 20 poena, 14 skokova i tri asistencije, Šakotić je također odigrao dobru utakmicu ubacivši 15 poena, dok je Svilar postigao 11 poena. U redovima Sparsa jedini raspoložen za igru bio je Zahiragić s 13 poena, te po dva skoka i asistencije.

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE