Naslovnica ZDK Kultura Kakanjska pre...

Kakanjska predstava “Ludilo udvoje” odigrana na “Ljetnim večerima Studio Teatra” u Zenici

45
PODIJELI

U okviru treće i četvrte večeri festivala ‘Ljetne večeri Studio Teatra’ zenička publika imala je priliku gledati predstave ‘Ludilo udvoje’, rumunsko-francuskog pisca Eugena Ionesca, u kojoj igraju Aida Bukva, Mirza Mušija i Mirza Bajramović, a u produkciji JU KSC Kakanj, te predstavu ‘Derviš i smrt’, nastalu po romanu Meše Selimovića u režiji Lilija Lilijane Ivanović. U predstavi igraju Daniel Kovačević i Nusmir Muharemović.

‘Ludilo udvoje’ rađena je u produkciji JU Kulturno-sportski centar Kakanj, a govori o otuđenosti modernog čovjeka, usamljenosti, odsustvu istinskih plemenitih emocija i ratu kao besmislu i farsi najvećih razmjera.

Vrijedno je spomenuti da je predstava ‘Derviš i smrt’ druga predstava na ovogodišnjem festivalu kojom se ‘Studio Teatar’ predstavio zeničkoj publici.

Nakon četiri i više nego posjećene večeri festivala, sinoć na Ljetnoj sceni Doma armije/Preporoda igra višestruko nagrađivana monodrama ‘Rod i dom’ rađena po motivima romana Safeta Sijarića uz dramatizaciju Hasana Džafića. Režiju je potpisao Vlado Kerošević. Priču o ljubavi, prkosu i pravednosti kroz desetak likova sam na ogoljenoj sceni donosi glumac Irfan Kasumović.

 

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.