ZDKSportKakanjski nogomet: Novi remi Mladosti i poraz Rudara

Kakanjski nogomet: Novi remi Mladosti i poraz Rudara

Nakon remija protiv Slavije, Borca i Radnika, igrači Mladosti se i sa drugog gostovanja vraćaju neporaženi. Baš kao i u Banjaluci protiv Borca, izabranici trenera Rahimića igrali su otvoreno i uz malo više sreće mogli su trijumfovati.

Vitez je u vodstvo došao u 46. minuti iz jedanaesterca koji je sudija Grbić dosudio zbog prekršaja nad Jusufbašićem. Iskusni Đurić uspio je savladati Adnana Hadžića. Vodstvo Viteza nije obeshrabrilo igrače Mladosti. Naprotiv, pojačali su napade, stvorili pritisak na zadnju liniju domaćih i to im se isplatilo u 78. minuti. Prvo je Aladin Isaković imao kolosalnu šansu, a već u sljedećem napadu na centaršut Karahmeta, Šišić snažnim udarcem matira solidnog golmana Aleksandra Živkovića.

Utakmica je mogla zadovoljiti 600 prisutnih gledatelja, posebno 200-tinjak navijača Mladosti, koja je pružila dobru partiju i bila bliža pobjedi.

Teren u čapljinskim Bjelavama kao da je uklet za igrače Rudara. Već sedmu godinu zaredom Čapljinci slave. Ponovo su bili uspješniji od nemoćne ekipe Rudara i pobijedili sa 3:1 i još više poboljšali međusobni skor i gol razliku (7 utakmica 7 pobjeda, gol razlika 19:3).

Ništa ne bi bilo čudno i neuobičajno da se ne radi o ekipi koja ima manji rejting i koja se uglavnom bori za opstanak i koja je na ovogodišnjoj premijeri na svom terenu poražena od povratnika u prvoligaško društvo, ekipe visočke Bosne s uvjerljivih 3:0 !

Ponono su igrači Rudara pali u finišu utakmice, nešto slično kao u Banovićima i protiv GOŠK-a u Kaknju. Ponovo su 15-tak minuta imali igrača više, ali to nisu znali iskoristiti. Čapljinci su prva dva gola dali nakon loših intervencija odbrambenih igrača i golmana Kemala Hadžića, a pogodak Jurine u posljednjoj minuti sudačke nadoknade je uistinu pravo remek djelo.

Ovaj talentirani napadač iz Uskoplja/Gornjeg Vakufa, generacija Ivana Tirića, koji je igrao za juniore Hajduka, zatim kraće vrijeme u Zadru i Zrinjskom, ljetos je nakon povratka iz Luksemburga bio voljan doći u Rudar, ali nije pristao na probu i njegov transfer je propao!

Šteta, jer upravo ovakav jedan napadač nedostaje sadašnjem sastavu Rudara. Porazom u Čapljini Rudar se „prikovao“ za dno i već je upaljen alarm i svaki naredni kiks može biti koban.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE