ZanimljivostiKako biste istrajali u treningu vježbajte s partnerom, motivirajuće je, ugodnije i...

Kako biste istrajali u treningu vježbajte s partnerom, motivirajuće je, ugodnije i zanimljivije

Jedna od brojnih prednosti vježbanja u paru je odgovornost jer, ističe, kada vježbate s nekim i unaprijed dovgovorite vrijeme manje su šanse da se nećete pojaviti. Čak i ako razmišljate kako jedno propuštanje treninga neće ništa promijeniti, kada znate da vas neko čeka osjetit ćete odgovornost i ipak otići na trening.

Također, kada vježbate s nekim trening će vam biti ugodniji i zanimljiviji. Na pauzama između vježbi možete se šaliti, razgovarati ili komentarisati treninge.

Foto: Ilustracija

Betis ističe važnost zdrave konkurencije jer će većinu rad drugih motivirati da daju svoj maksimum. Između ostalog, poručuje da je vježbanje s partnerom ili u grupi efektivnije, jer ćete uvijek imati nekoga ko vam može pomoći ili reći ukoliko ne radite pravilno neku vježbu.

Na kraju, naravno, dolaze rezultati koje možete podijeliti s osobom koja vježba s vama i koja vam je sve vrijeme bila podrška.

klix.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE