BiHPolitikaKako je Audi 8 ujedinio članove Predsjedništva BiH

Kako je Audi 8 ujedinio članove Predsjedništva BiH

Iz kabineta člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladena Ivanića naručili su novo službeno vozilo za Ivanića. Riječ je o modernom Audiju 8, koji košta oko 200.000 KM.

Ivanić je za N1 rekao da je imao auto koje je prešlo 230 do 250 hiljada kilometara, te da su ispoštovani svi uvjeti da nabavi novo vozilo.

Skupocjenog audija krajem prošle godine poručio je i član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović. Njegov automobil građani BiH su platili nešto manje, 171.000 KM.

Bakir Izetbegović također vozi luksuznog Audija. Kupio ga je 2013. godine.

Građani se na društvenim mrežama šale kako je Audi ujedinio članove Predsjedništva BiH, koji se teško mogu dogovoriti oko političkih pitanja, ali su jednoglasni kada je u pitanju izbor službenih automobila.

– Predsjedništvo BiH mora biti srpsko, hrvatsko i bošnjačko, ali njihovi automobili moraju biti njemački – napisao je Srđan Puhalo, analitičar i kolumnista iz Banja Luke, piše NAP.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE