Sastojci 4 osobe:
12 šnita tosta
2-3 konzerve Eva fileta tune u biljnom ulju
6 listića sira edamera(gaude ili sl)
kiseli krastavci po želji
Umak:
10 dag majoneze
10 dag milerama
1 žličica Senf estragon Podravka
sok limuna
sol, papar
češnjak u granulama
Priprema:
Izmješajte mileram, majonezu, senf, sol, papar, češnjak i limunov sok po želji. Dodajte ocijeđenu tunu i izmješajte.
-
Na oba kruha stavite sir, a paštetu u sredinu stavite sa kašikicom i poklopite. Pecite u tosteru ili u pećnici.
Poslužite uz kisele krastavce ili dio majoneze i vrhnja koje na početku odvojite za umakanje sendviča.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.