SportNogometKante najbolji igrač Premiershipa u sezoni 2016/17

Kante najbolji igrač Premiershipa u sezoni 2016/17

Kante (26), koji je u prošloj sezoni osvojio titulu s ekipom Leicester Cityja, priznanje je odnio ispred saigrača Edena Hazarda, Tottenhamovog napadača Harryja Kana, napadača Manchester Uniteda Zlatana Ibrahimovića, Evertonovog napadača Romela Lukakua i Arsenalovog Alexisa Sancheza, prenosi STA.

“Priznanje mi mnogo znači. Velika čast je biti izabran za igrača sezone”, rekao je Kante, koji je i ove godine na dobrom putu da osvoji naslov prvaka Engleske jer Chelsea vodi na ligaškoj tabeli.

Ako mu to uspije, postat će prvi nogometaš u historiji engleskog nogometa koji je osvojio uzastopne naslove s dva različita kluba.

Kante je treći Chelseajev nogometaš s tim priznanjem, a prije njega dobili su ga John Terry (2004/05) i Hazard (2014/15).

Tottenhamov vezni igrač Dele Alli drugu godinu zaredom dobio je priznanje za najboljeg mladog nogometaša, nakon što je postigao 16 golova i deset asistencija za trenutno drugoplasirani tim lige.

Visoko.co.ba/Fena.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE