SportBorilački sportoviKaratisti BiH osvojili šest medalja na univerzitetskom prvenstvu Evrope

Karatisti BiH osvojili šest medalja na univerzitetskom prvenstvu Evrope

Karatisti Bosne i Hercegovine osvojili su šest medalja na 7. Univerzitetskom prvenstvu Evrope u karateu koje se održava u Crnoj Gori.

Na programu su bile borbe pojedinačno u ženskoj konkurenciji (-50kg, -55kg, -61kg, -68kg, +68kg) kao i kate ekipno u obje konkurencije, saopćeno je iz Organizacionog komiteta takmičenja.

Srebrenim medaljama okitile su se Zenira Bektaš (Univerzitet Sarajevo, borbe -68kg) i Mirnesa Bektaš (Univerzitet Sarajevo, borbe +68kg), te Univerzitet Sarajevo u katama ekipno za žene.

Bronzane medalje osvojili su Razija Smajić (Univerzitet Travnik, borbe -61kg), Efnan Cano (Univerzitet Džemal Bijedić, borbe -68kg), te Univerzitet Sarajevo u katama ekipno za muškarce.

Najuspješniji Univerzitet prvog dana bio je Istanbul Ajdin Univerzitet iz Turske s jednom zlatnom, dvije srebrne i tri bronzane medalje.

Univerzitet Sarajevo je najuspješniji Univerzitet iz Bosne i Hercegovine s jednom zlatnom i srebrnom, te pet bronzanih medalja.

Medaljama su se okitili:

  1. Zlatne: Edin Bektaš -84kg
  2. Srebrne: Nedim Varupa +84kg
  3. Bronzane: Haris Halilović +84kg
  4. Amina Adilović kate
  5. Nermin Potur -75kg
  6. Ahmed Brica -75kg
  7. Edin Lamadžema -84kg.

Na šampionatu ukupno učestvuje 89 takmičara (52 u muškoj i 37 u ženskoj konkurenciji) sa 45 Univerziteta iz devet evropskih zemalja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE