SportKošarkaKatastrofa Portlanda, Nurkić opet nije igrao

Katastrofa Portlanda, Nurkić opet nije igrao

Jusuf Nurkić, kao što je i najavljeno, nije nastupio ni u drugom play-off duelu protiv Golden Statea, koji je ovog puta s lakoćom slomio otpor Portlanda i pobijedio s glatkih 110:81. rail Blazersi su u prvom poluvremenu držali kakav-takav priključak, da bi potpuno nestali s parketa Oracle Arene u drugom dijelu utakmice. Za Warriorse, koji sada vode 2-0 u play-off seriji, nije nastupio Kevin Durant, ali očito za njim nije ni bilo prevelike potrebe, s obzirom da su dobro svoj posao odradili Steph Curry (19 poena) i Klay Thompson (16). Kod poraženih najefikasniji je bio Maurice Harkless (15), dok su Damian Lillard (12 poena) i CJ McCollum bili spod svog standarda. Houston je poveo s 2-0 u seriji nakon što je savladao, nakon preokreta, Oklahomu sa 115:111. Thunder je u jednom trenutku imao devet poena prednosti, ali nizom od 10:0 u zadnjoj četvrtini Rocketsi su se odlijepili i sačuvali vodstvo do konačnih 115:111. James Harden ponovo fenomenalan kod Houstona (35 poena), dok Oklahomi nije pomogao novi triple-double Russella Westbrooka (51 poen, 10 skokova, 13 asistencija).

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE