SportDržavni TimKikanović napisao saopštenje u vezi "derneka" košarkaša BiH

Kikanović napisao saopštenje u vezi “derneka” košarkaša BiH

Bh. košarkaš Elmedin Kikanović oglasio se saopštenjem za javnost nakon što je u javnost procurio videozapis sramotnog ponašanja uoči kvalifikacija za Eurobasket. Uz glas ‘pjevaljke’ Aleksandre Bursać naši košarkaši su usred priprema se opuštali i po svemu sudeći konzumirali alkoholna pića, a nad videozapisom koji je objavljen postavlja se pitanje: ‘Da li riječ profesionalizam postoji kada su u pitanju reprezentativna okupljanja u BiH?’ Sramotno ponašanje je pokušao opravdati i košarkaš Elmedin Kikanović, čije saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti.

“Povodom medijske hajke koja se digla oko košarkaške reprezentacije Bih osjećam potrebu da se kao zamjenik kapitena u ime svih igrača obratim javnosti i navijačima naše reprezentacije. Ne želim da jeftinom patetikom, koja je sveprisutna danas, pridobijamo srca navijača. Jednostavno, ne bih volio da košarkaška javnost i naši navijači budu u zabludi i prihvate iskrivljenu sliku reprezentacije koja im se nudi. Na okupu smo skoro četrdeset dana i pripreme su protekle bez najmanjeg incidenta ,uz odličnu atmosferu i predan rad. Na poziv našeg kolege i saigrača Jusufa Nurkića, uz dozvolu selektora Damira Mulaomerovića, kao i prisustvo dijela stručnog štaba okupili smo se na večeri nakon treninga kako bismo obilježili njegov rođendan. Nakon što smo trenirali dva puta tog dana ekipa je zajedno stigla i zajedno napustila restoran u dogovoreno vrijeme kako bi se pripremili i spremno dočekali dva treninga sljedećeg dana. Ne vidim nijedan razlog za pogrešnu percepciju ili usmjeravanje krivice koja ne postoji prema bilo kome. Mi smo profesionalci, svjesni svojih obaveza, i apsolutno su netačne priče da je bilo nekog opijanja i alkoholiziranja. Apelovao bih na naše prave navijače da ne nasjedaju na priče koje se nimalo slučajno serviraju dan uoči početka kvalifikacija,iako su mediji imali informacije o rođendanu prije desetak dana i niko nije ni pokušavao da ih sakrije. Okupili smo se da igramo srcem i trudićemo se da našu zemlju predstavimo na najbolji mogući način. Dobro smo radili uz sjajne uslove i nadam se da ćemo na kraju kvalifikacija imati priliku da se radujemo zajedno sa našim istinskim navijačima”, stoji na kraju saopštenja.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE