ZanimljivostiKimmel ismijavao Trumpa i tweetao mu uživo s dodjele Oscara

Kimmel ismijavao Trumpa i tweetao mu uživo s dodjele Oscara

“Želim zahvaliti predsjedniku Trumpu. Sjećate se prošle godine kada se činilo da su Oscari rasistički? Zahvaljujući njemu, to više nije slučaj”, kazao je komičar u uvodnom govoru.

Podsjetio je i na situaciju u kojoj je Trump, pošto ga je Meryl Streep napala na dodjeli Zlatnih globusa, glumačku legendu nazvao “najprecjenjenijom glumicom u Hollywoodu”. Potom je pozvao prisutne da ustanu i zaplješću Streep, koja je dosad osvojila tri Oscara, a za prestižnu nagradu je, sa sinoćnjom nominacijom kandidirana čak 20 puta.

Publici je u jednom trenutku kazao kako je jako zabrinut što Trump, pasionirani obožavatelj Twittera, već dugo nije ništa objavio na omiljenoj društvenoj mreži. Reagirao je brzo, tweetavši predsjedniku: “Hej, Donald Trump, jesi budan?” No tomu nije bilo dovoljno pa je uskoro nastavio s novim tweetom: “Pozdravlja te Meryl”, prenose mediji.

Njegov prvi tweet je u rekordnih 15 minuta dobio najviše retweetova dosad, čak 164.000, postavši najpopularniji trenutak dodjele Oscara otkad je Ellen DeGeneres 2015. objavila selfie grupe celebritija.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE