SvijetBliski istokKipar: Iskrcala se 93 migranta iz Turske, očekuje se još 700

Kipar: Iskrcala se 93 migranta iz Turske, očekuje se još 700

Ovu informaciju iznio je kiparski ministar unutrašnjih poslova Sokrates Hasikos i rekao da se procjena zasniva na izvještajima o poznatim turskim krijumčarima.

Nešto iza ponoći grupa od 93 migranta, među kojima se nalazilo 42 djece i 17 žena, iskrcala se na sjeverozapadnu obalu ovog ostrva.

Vjeruje se da su krijumčari prevezli ove migrante iz turske pokrajine Mersin, prenosi AP.

Jedan od migranata koji su stigli rano jutros Bašir Kašan rekao je da je prodao svoju kuću u sirijskoj provinciji Idlib kako bi skupio 12.000 dolara koje je dao krijumčarima za transport svoje supruge, četvoro djece i rođaka preko mora.

klix.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE