SvijetRegijaKitarović: Izbor Vučića – konačno sam dobila sagovornika

Kitarović: Izbor Vučića – konačno sam dobila sagovornika

Ona je istakla i da bi se veliki iskorak napravio kada bi se humanitarno pitanje nestalih riješilo do kraja godine. Kitarovićeva je to rekla u intervjuu hrvatskom “Večernjem listu”, odgovarajući na pitanje da li je tačan utisak da bi nakon inauguracije novog predsjednika Srbije, moglo da slijedi otopljavanje odnosa Srbije i Hrvatske.

“Nakon izbora predsjednika Vučića na mjesto predsjednika Srbije napokon sam dobila sagovornika s kojim mogu razgovarati. Oboje se slažemo kako moramo biti pragmatični i sarađivati tamo gdje nam se poklapaju interesi. Lično smatram kako bismo napravili veliki iskorak kada bi se humanitarno pitanje nestalih najvećim dijelom riješilo već do kraja ove godine. To bi sigurno relaksiralo odnose i stvorilo dobre temelje za dalju nadogradnju”, rekla je Grabar Kitarović.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE