ZDKPolitikaKO SDP ZDK: Održane izvještajno izborne konferencije u 5 od 6...

KO SDP ZDK: Održane izvještajno izborne konferencije u 5 od 6 organizacija općinskog/gradskog i Nadzornog odbora OO SDP BiH

Nakon što su po odluci Glavnog odbora  SDP BiH  uvedena povjereništava u Gradskoj organizaciji SDP BiH Zenica i općinskim organizacijama SDP BiH Visoko, Kakanj, Breza,  Olovo i Usora, te 14.maja 2017.godine po principu “ Jedan član – jedan glas” izabrani predsjednici navedenih organizacija, održane su i izvještajno izborne konferencije u 5 od  6 organizacija i na istim izvršeni izbori općinskog /gradskog i Nadzornog odbora  OO SDP BiH.

Izvještajno-izborne konferencije na području ZDK organizovane su sljedećim  redoslijedom: 05.06.2017. godine održana je Izvještajno-izborna konferencija u OO SDP BiH Usora, 11. 06.2017.godine OO SDP BiH u Brezi, 15.06.2017.godine u OO SDP BiH  Visoko, 16.06.2017.godine u OO SDP BiH Olovo, a 17.06.2017. godine u Gradskoj organizaciji SDP BiH Zenica. U toku su pripreme za sazivanje i održavanje Izvještajno-izborne konferencije OO SDP BiH Kakanj koja će se održati do kraja juna 2017.godine.

Konferencije su sačinjavali delegati koji su birani u osnovnim organizacijama SDP BiH, te delegati po funkciji (članovi povjereništava i izabrani vijećnici). Delegati su razmatrali izvještaj o radu organa općinske /gradske organizacije u proteklom periodu, te nakon usvajanja istih tajnim glasanjem između više kandidata izabrali Općinski/Gradski odbor i  Nadzorni odbor. U svojstvu gostiju izvještajno-izbornim konferencijama su prisustvovali i članovi rukovodstva KO SDP BiH ZDK na čelu sa predsjednikom KO SDP BiH ZDK  Senaidom Begićem.

U narednih 10 dana održat će se konstituirajuće sjednice općinskih odbora na kojim će odbor iz svog sastava birati Predsjedništvo, potpredsjednike i sekretara  općinske/gradske organizacije SDP BiH.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE