Lokalne TemePolitikaKO SDP ZDK: Održani Prijevremeni unutarpartijski izbori u Visokom, Zenici, Kaknju, Olovu,...

KO SDP ZDK: Održani Prijevremeni unutarpartijski izbori u Visokom, Zenici, Kaknju, Olovu, Brezi i Usori, pogledajte ko su novi predsjednici

U nedelju, 14. maja 2017.godine  održani su Prijevremeni  unutarpartijski izbori za predsjednike općinskih/gradskih i kantonalnih/regionalnih organizacija po principu „ Jedan član-jedan glas“.

Izbori  na području ZDK održani su u Gradskoj organizaciji SDP BiH Zenica, te  općinskim organizacijama SDP BiH Kakanj, Visoko, Breza, Olovo i Usora.

Na jedanaest biračkih mjesta na području ZDK članovi SDP BiH  birali su predsjednika koji  će rukovoditi organizacijom do narednih redovnih unutarpartijskih izbora. Izbori su se odvijali u vremenu od 7:00 do 19:00, a regularnost izbornog procesa  pratile su općinske izborne komisije SDP BIH .

Nakon zatvaranja biračkih  mjesta i prebrojavanja glasova, izborne komisije  su konstatovale da su predsjednici u svim organizacijama  izabrani u prvom krugu.

  • U GO SDP BIH Zenica između tri kandidata, Alić Armina, Kovačević Sune i Simić Mladena, izabran je SIMIĆ MLADEN  kome je glas od ukupnog broja izašlih na izbore povjerenje ukazalo cca.85 %  članova.
  • Članovi SDP BiH Visoko predsjednika/predsjednicu OO SDP BiH birali su između dva kandidata: Čučuk Mirsada i Zubić Jasmine. Za predsjednicu OO SDP BIH izabrana je JASMINA ZUBIĆ.
  • U OO SDP BIH Breza članovi su predsjednika birali  između dva kandidata: Begić Sabita i Čosić Suada.  Prednost kod izbora   dali su  kandidatu BEGIĆ SABITU, koji će funkciju predsjednika  OO SDP BiH Breza obnašati do  redovnih unutarpartijskih izbora.
  • U OO SDP BiH Kakanj, Olovo i Usora članovi SDP BiH izjašnjavli  su  se  o  jednom kandidatu, a rezultati izbora su sljedeći:
    • Za predsjednika OO SDP BiH Kakanj  izabran je BEGIĆ AHMED.
    • Funkciju predsjednika OO SDP BiH Olovo    u narednom periodu obnašat će HALILOVIĆ AMIR, dok će funkciju predsjednika  u OO SDP BiH Usora  obnašati  MURATOVIĆ SEAD.

Izabranim predsjednicima Simić Mladenu, Zubić Jasmini, Begić Sabitu, Begić Ahmedu, Halilović Amiru i Muratović Seadu rukovodstvo KO SDP BiH ZDK upućuje iskrene čestitke  na izboru, a svim članovima koji su izašli na izbore i koristeći svoje demokratsko pravo birali predsjednika Gradske/općinske  organizacije iskreno se zahvaljujemo.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE