BiHPolitikaKoalicija SDA i Radeljaša je poput elementarne nepogode za BPK

Koalicija SDA i Radeljaša je poput elementarne nepogode za BPK

– Novu parlamentarnu većinu u BPK će, kako smo informisani, činiti SDA sa još pet stranaka i dva samostalna poslanika. Višebrojnost i šarolikost nove koalicije, gdje u saradnju sa glavnom partijom koja čini vlast ulazi veći dio dosadašnje opozicije, jasno ukazuje da je ovdje riječ o interesnom dogovoru, a ne većini koju objedinjava program i vizija kako poboljšati stanje i riješiti nagomilane probleme u BPK – kaže Zuko.

Navodi da je posebno indikativan povratak “koalicionog zagrljaja” SDA sa Strankom za bolje Goražde Eseda Radeljaša, bivšeg zastupnika u Skupštini KS i predsjednika Upravnog odbora Zavoda za zdravstveno osiguranje KS.

– Bivši vijećnik i zastupnik, i sadašnji optuženik u postupku koji vodi Tužilaštvo KS – u slučaju manipulacija državnim zemljištem, svojim je političkim aktivnostima postao simbol bahatog funkcionera, koji politiku ne shvata kao odgovoran rad u interesu građana, već u nekim drugim interesima. Ova nova koalicija je poput elementarne nepogode, koja prijeti da će opustošiti finansijske resurse našeg kantona – smatra Zuko.

Ističe da “nova Vlada ne može računati na podršku Naše stranke i da će opoziciono djelovanje imati još veći značaj, jer je potrebno pod posebnom lupom posmatrati aktivnosti, posebno upravljanje novcem svih građana BPK, od strane nove koalicije okupljene oko SDA i Radeljaševe stranke”.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE