BiHKoalicija SDP, DF i SBB, vrata otvorena i za SBiH

Koalicija SDP, DF i SBB, vrata otvorena i za SBiH

Predsjednici Demokratske fronte, Saveza za bolju budućnost i SDP-a  sastat će se sutra u Sarajevu gdje će između ostaloga razgovarati o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, sa posebnim osvrtom na krizu vlasti u Federaciji BiH, saznaje novinska agencija Patria.

Željko Komšić, Fahrudin Radončić i Nermin Nikšić razmotrit će i mogućnosti pravljenja nove parlamentarne većine u Federalnom parlamentu, s obzirom da manjinska Vlada SDA- HDZ BiH nema više podršku u ovom zakonodavnom tijelu.

Vrata za eventualno novu koaliciju otvorena su i za Stranku za BiH (SBiH), koja je danas zaustavila najavljeno potpisivanje koalicije sa strankama SDA i HDZ BiH.

Predsjednik SBiH Amer Jerlagić potvrdio je za agenciju Patria da SBiH neće potpisati koalciju sa SDA i HDZ BiH u četvrtak iako su tu mediji tokom dana bili najavili, dodajući da je SBiH dobila ponudu od DF-a, SDP-a i SBB-a da im se pridruži.

– Nije bilo nikakve direktne ponude nekog od predsjednika ovih stranaka, ali nam je preko posrednika poslana poruka da su nam otvorena vrata kod ovih stranaka – rekao je Jerlagić.

Govoreći o eventualnom potpisivanje koalicije i sa jednom ili drugom stranom Jerlagić je rekao da SBiH ne zanimaju pozicije u vlasti, već programi koji će zemlju izvući iz krize, te da će SBiH podržati onu stranu koja bude sprema zajedno sa njima graditi BiH, piše NAP.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE