BiHPolitikaKojović: Građani podržavaju inicijativu za direktan izbor gradonačelnika

Kojović: Građani podržavaju inicijativu za direktan izbor gradonačelnika

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović izjavio je za Fenu da su zakonske prijedloge koji bi trebali omogućiti direktan izbor gradonačelnika i Gradskog vijeća već uputili u proceduru, a danas građanima žele objasniti taj prijedlog.

– Građani reaguju vrlo pozitivno na inicijativu, a interesantno je da mnogi nisu ni razmišljali o tome da trenutno ne postoji direktan izbor gradonačelnika, ali su svjesni da se to rješava dogovorom stranaka – rekao je Kojović.

Dodao je da navedena inicijativa predstavlja simboličan početak dekonstrukcije Dejtonskog sporazuma na racionalan i sistematski način koji žele da pokrenu iz Sarajeva.

Štandovi su postavljeni i u općinama Vogošća i Ilidža, gdje će među građanima biti provedena anketa o prijedlogu za institucionalno uključivanje tih općina u sastav Grada Sarajeva.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE