SportNogometKolašinac i Miličević asistirali u pobjedama Schalkea i Genta

Kolašinac i Miličević asistirali u pobjedama Schalkea i Genta

Gent je sa 2:0 savladao Konyaspor u 2. kolu Evropske lige, a na terenu su se našla čak četri bh. fudbalera, od kojih je Danijel Miličević asistirao za drugi gol domaćih. Kolašinac je bio asistent u pobjedi Schalkea nad Salzburgom 3:1, dok je novi posrtaj doživio Inter porazom u Pragu od Sparte 3:1. Saief u 17. i Neto u 33. minuti donijeli su trijumf Gentu protiv Konye, a asistenciju za drugi gol upisao je bh. reprezentativac Danijel Miličević koji je teren napustio u 46. minuti. Riad Bajić, Deni Milošević i Amir Hadžiahmetović su bili starteri u Konyi, a jedino je Bajić na terenu proveo svih 90 minuta. Hadžiahmetović je izašao u 65. minuti, a Milošević u 81. minuti.
Schalke je konačno stigao do trijumfa, a Rudari iz Gelzenkirhena su sa 3:1 na svom terenu nadigrali Salzburg. Goretzka je u 15. minuti doveo domaće u vodstvo na asistenciju našeg Seada Kolašinca. Posao su u nastavku završili Ćaleta-Car autogolom u 47. minuti i Howedes u 58., dok je poraz Austrijanaca ublažio Soriano u 72. minuti. Kolašinac je igrao do 80. minute.
Qarabag Ibrahima Šehića je doživio težak poraz od Fiorentine na Aretmio Franchiju sa 5:1, a 90 minuta odigrao je i Avdija Vršajević u porazu Osmanlispora na gostovanju od Zuricha 2:1. PAOK je kao gost nadigrao Liberec sa 1:2, a cijeli meč za goste odigrao je Gojko Cimirot.
Inter se ponovo obrukao, ovoga puta na gostovanju u Pragu gdje je poražen od Sparte sa 3:1. Kadlec je u 7. i 25. minuti donio veliku prednost domaćim, a tračak nade gostima vratio je Palacio u 71. minuti. Ipak, pobjedu Sparte potvrdio je Holek pogotkom u 76. minuti.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE