ZDKKomadant EUFOR-a posjetio farmu magaraca u Zavidovićima

Komadant EUFOR-a posjetio farmu magaraca u Zavidovićima

Komandant EUFOR-a Waldner Anton nedavno je boravio u posjeti farmi magaraca u Zavidovićima.

Ovu farmu sa 33 magarca vodi 24-godišnji mještanin Jusupović Alen, a farma već niz godina važi za atrakciju u Zavidovićima i privlači veliki broj ljubitelja životinja i turista.

Pored mlijeka, farma proizvodi organsku kremu za tijelo koja je i dobra za kožu i ima ljekovita svojstva.

“Na dan posjete rođeno je jedno magare i farmer je zamolio komandanta EUFOR-a da za njega izabere ime. Komandant je predložio da se zove Althea jer je to ime boginje koja liječi, što se odlično podudara sa onim što se želi postići kremom, a i onim što se želi postići misijom”, stoji na Facebook stranici  European Forces in Bosnia and Herzegovina.

 

 

Visoko.co.ba/Zdici.info


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE