Lokalne TemeNegativno VisokoKome to odgovara jednosmjerni saobraćaj u Šarenim Hanovima?

Kome to odgovara jednosmjerni saobraćaj u Šarenim Hanovima?

Potpuno su odbačene primjedbe zainteresovanih strana (mještana, aktera, privrednih subjekata) koje su dostavljene u periodu javne rasprave u augustu prošle godine, a vezano za regulisanje saobraćaja u Šarenim Hanovima. O ovome će se raspravljati i na narednoj 5. Sjednici Općinskog vijeća Visoko koja je najavljena za narednu subotu.

O saobraćaju u Šarenim Hanovima rspravljat će se u sklopu tačke broj 4 – ODLUKA  O REGULACIJI SAOBRAĆAJA U SEKUNDARNOM CENTRU  ŠARENI HANOVI, OPĆINA  VISOKO.

Sudeći prema zanimanju javnosti moglo bi biti vrlo interesantno, posebno jer će se na ovoj tačci “odvagati” i čvrstoća koalicije NL, BPS, ASDA, DF, SBB.

Moštre kao širi rejon je posebno politički i privredno interesantno, jednostavno su ekonomski najjači i najmnogoljudniji, te samim tim brojčana su prevaga na svim izborima. Da su jedinstveni, kao što nisu, mogli bi svake četiri godine birati sebi vlast kakvu hoće i stvarati privredni ambijent kakav oni žele, a ne kako im nameću drugi, mudriji od njih sa manje uticaja, ali više političke svijesti.

Jedan od konkretnih primjera nakaradnosti prijedloga koji dolazi iz Općine odnosi se na firmu IGM, pa tako uposlenici IGM-a i oni koji posluju s njima ovim “rješenjem” dolaze na 20 metara od skretanja za IGM, da bi zatim morali zaobići put u dionici od 1,5 kilometara da bi ušli u firmu.

Navodno su mještani potpisivali i peticiju protiv ovakvog rješenja regulisanja saobraćaja. Neki od njih najavljuju i dolazak na Sjednicu dok vlast ostaje pri svome stavu da je ponuđeno rješenje i najbolje.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE