Lokalne TemeSportKomisija NS BiH odbacila primjedbe Bosne za suđenje

Komisija NS BiH odbacila primjedbe Bosne za suđenje

Komisija za suce i suđenje Nogometnog saveza Federacije BiH, 22.03.2017. godine u prostorijama NS FBiH održala je redovnu sjednicu na kojoj je vršila analizu suđenja na utakmicama 16., 17. i 18. kola Prve lige FBiH.

Nakon detaljne analize cijele utakmice 18. kola Prve lige FBiH: FK “Sloga” Simin Han – NK “Bosna” Visoko i specifičnih situacija sa ostalih utakmica 16., 17. i 18. kola Prve lige FBiH, Komisija za suce i suđenje NS FBiH jednoglasno je donijela sljedeći zaključak:  “Navodi iz medija klubova odbacuju se kao neosnovani, te je Komisija za suce i suđenje NS FBiH suđenje na navedenim utakmicama ocijenila zadovoljavajućim, a ocjene sucima su date u skladu sa Uputstvom o ocjenjivanju sudaca.

Također, Komisija za suce i suđenje NS FBiH osuđuje iznošenje neistinitih i neosnovanih tvrdnji u medijima od strane pojedinih klubova Prve lige Federacije BiH i poziva sve klubove na objektivno praćenje utakmica, te upozorava klubove da se eventualni prigovori zasnivaju na objektivnim činjenicama i čvrstim dokazima a sve u cilju postizanja potpune regularnosti takmičenja, stavljanja svih klubova u ravnopravan položaj i pružanja svim klubovima identične uvjete za igru, a Komisija za suce i suđenje NS FBiH će sve eventualne nepravilnosti i greške u radu sudaca i posmatrača suđenja sankcionisati u skladu sa Uputstvom o ocjenjivanju sudaca i Pravilnikom o sucima i suđenju NS/FS BiH”, prenosi nsfbih.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE