Naslovnica Lokalne Teme Komšiluk i ra...

Komšiluk i radnici JKP “Visoko” zajedničkim snagama riješili problem u D. Rosuljama, ali ostaje pitanje kako kazniti one koji nelegalno odlažu otpad

580
PODIJELI

Problem sa odlaganjem otpada u ulici Donje Rosulje i dalje je evidentan i za nadlažne nerješiv uz svu njihovu dobru volju. Posljednji primjer pokazuje kako mještani u saradnji sa uposlenicima JKP “Visoko” zajedno i vrlo brzo i efektno mogu pomoći jedni drugima. Međutim problem stvaraju nesavjesni i neodgovorni stanovnici Visokog iz svih dijelova koji donose svoj otpad i odlažu ga u kontejnere stanara zgrada u Donjim Rosuljama koji uredno izvršavaju svoje obaveze prema JKP “Visoko” koje opet ne stiže na vrijeme da se rješava tog otpada zbog prebrzog punjenja kontejnera koje uzrokuju oni koji ne plaćaju usluge odvoza otpada i svoj otpad odlažu daleko od svojih kuća.

Današnji primjer svjedoči kako su mještani pomogli uposlenicima JKP “Visoko” prilikom utovara otpada iz pretrpanih kontejnera, ali ostaje pitanje kako spriječiti i kazniti one koji nelegalno odlažu svoj otpad i uz sve to ne plaćaju usluge JKP “Visoko”.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.