PreporukaKoncert "Crazy Plays Dylan" 22. aprila u Pozorištu mladih Sarajevo

Koncert “Crazy Plays Dylan” 22. aprila u Pozorištu mladih Sarajevo

U muzičkom dijelu, grupa “Still Crazy” će uz malu pomoć muzičkih prijatelja, uključujući Renatu Kurtalić, Damira Nikšića, Dinu Olovčića i druge, izvesti neke od najvažnijih pjesama koje su od Dylana napravile ikonu naše epohe.

Od protestnih himni “Blowin’ in the Wind” i “A Hard Rain is a-gonna Fall”, preko rockerski žestokih “Like a Rolling Stone” i “All along the Watchtower”, lirskih “Sare” i “Baby Blue” i neizbježnih “Knockin’ on Heaven’s Doo” i “Man gave Names to all the Animals2 i brojnih drugih band “Still Crazy” i gosti će uvesti posjetioce u neiscrpni muzičko-poetski svijet ovog pop-umjetnika.

Pored toga, prof. dr. Asim Mujkić i doc. dr. Saša Leskovac govorit će o Dylanovom značaju za muzičku, književnu i socijalno-političku stvarnost našeg doba, a publika će imati priliku da vidi i posebno za ovu priliku izrađene animacije i grafičke ilustracije na neke od Dylanovih najvećih pjesama.

Budite i vi dio globalne proslave prve Nobelove nagrade dodjeljene jednom rock-umjetniku koja na sat i po dolazi i u Sarajevo, u Pozorište mladih. Ulaz je slobodan.

klix.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE