Naslovnica Lokalne Teme Kultura Koncert Knock...

Koncert Knock Out benda u Visokom 2001.godine (VIDEO)

636
PODIJELI

Grupa Knock Out tada još uvijek nije imala zvanično izdat svoj prvi album “Jednom kad sve ovo…”, a Visoko je u to vrijeme bio grad sa najviše koncertnih aktivnosti u BiH. Bio je to kontinuitet započet još 1996.godine u Pulsu, da bi se nakon toga malo za promjenu sve preselilo u “zamrli” Partizan prije nego je postavljena nova podloga i prije nego su djeca počela dolaziti na časove fizičkog/tjlesnog vaspitanja upravo u ovu salu.

Godina je bila 2001., sve karte uveliko i unaprijed rasprodate. Teško je tvrditi, jer je Visoko u tih pet godina zaista gledalo vrhunske koncerte, vrhunskih bendova, ali ovaj Knock Out-ov zasigurno spada među pet najboljih. Sve je te noći funkcionisalo kako treba, od odlično uštimanog benda koji u nedostatku autorskih pjesama je izvodio i pjesme drugih autora, dva puta su odsvirali kompletan svoj nadolazeći album, razglasa bivšeg basiste Bijelog Dugmeta Zorana Redžića do publike koja je bila raspoloženija nego inače. Prostor stare kulturne građevine Sokolskog doma (Partizana) i mjesto gdje je Kusturica snimao kultne scene “Oca na službenom putu” dali su posebnu dimenziju svemu.

Evo 16 godina poslije svega, gitarista tadašnjeg Knock Out-a i sadašnji gitarista Letu Štuke, Emir Jugo, poslao nam je link snimka tog kultnog koncerta. Uslovi su bili takvi, VHS kamera, slabija rasvjeta i IT ton. Ali za one koji su te noći bili u Partizanu ovo je lijepo podsjećanje.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.