BiHPolitikaNikšić: Koncert podrške haškim optuženicima više govori o vlasti u BiH nego...

Nikšić: Koncert podrške haškim optuženicima više govori o vlasti u BiH nego o Mostaru

– Želimo formirati blok stranaka koji će 2018. godine biti u stanju formirati vlast i krenuti u ispunjavanje svojih obećanja – kazao je Nikšić uoči javne tribine SDP-a kojom se nastavlja započeti proces kreiranja izbornog programa te stranke za 2018. godinu.

– Ovo je jedna u nizu tribina SDP-a koje radimo širom BiH. Pokušavamo u razgovoru s građanima i popunjavanjem anketnih listića doći do mišljena o tome što građani očekuju od nas i koji su njihovi prioriteti – kazao je Nikšić, dodavši kako na taj način žele doći do najkvalitetnijeg programa.

– Želimo u cijelosti opravdati povjerenje naših birača – poručio je Nikšić, istaknuvši kako “nikad nije bilo jasnije kao danas, kako izgleda zemlja kad je SDP na vlasti, a kako kada nije“.

– Evidentno je kako došlo do potpune obustave investicija i kako nema javnih radova – kazao je Nikšić te se osvrnuo i na najavljeni koncert podrške haškim optuženicima u Mostaru, kazavši kako to ne govori o Mostaru koliko o vlasti u Bosni i Hercegovini, zamjerajući i međunarodnoj zajednici na nedostatku prave reakcije.

Uoči javne tribine predstavljen je novi vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću Čapljine Nedžad Merdan kojemu je to mjesto prepustio Ante Krešić, predsjednik čapljinskog SDP-a.

– Mi stariji trebamo više prepuštati bitna mjesta mlađima kako bi im se pružila prilika i čuo njihov glas. Ujedno mislim kako ćemo na ovaj način privući više mladih u SDP – kazao je Krešić.

Njegov potez pozdravili su čelnici SDP-a, ističući kako je ta stranka jedina koja je propisala da najmanje 40 posto mladih mora biti na izbornim listama.

– Nadam se kako će i drugi kandidati u stranci prepoznati potez Ante Krešića – kazao je Zoran Mikulić, predsjednik županijskog odbora SDP-a BiH u HNŽ-u.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE