Naslovnica ZDK Privreda Konfekcijsko-...

Konfekcijsko-modna kompanija Bontex jedna od vodećih firmi u Maglaju

104
PODIJELI

Jedna od vodećih firmi u Općini Maglaj je konfekcijsko-modna kompanija Bontex, prenosi akta.ba.

Sama riječ francuskog porijekla, koja u prijevodu znači dobar tekstil, upućuje nas na vrijednost koja se iz godine u godinu povećava.

Prema riječima direktora Senajida Husića, svi ciljevi koji su postavljeni na samom početku 2005. godine su do sada ispunjeni.
Kroji se vrhunskim kvalitetom, a tome dopinosi jako pozitivna atmosfera unutar same kompanije Bontex, koja godišnje proizvede oko 300 hiljada košulja (serijske i po narudžbi), 100 hiljada medicinske opreme, 40 hiljada jakni, te oko 80.000 ženskih bluza.

“Svaka firma se zasniva na osnovnom temelju, strukturi, humanom sistemu upravljanja i hijerarhiji poslovanja. Smatram da je ključ našeg uspjeha, kad kažem našeg, mislim i na sebe i svoje uposlenike, prvobitno dobra organizacija. Svako zna svoj posao i to radi s mnogo pažnje i ljubavi. To je ono što nas održava i onda kada se baš umorimo”, istakao je Husić.

Stariji uposlenici maglajske firme rado se sjećaju svojih početaka.
Prema njihovim riječima, bilo je mnogo naporno, nije bilo određeno radno vrijeme, ali su željeli da Bontex opstane i nisu odustajali.

Jedna od uposlenica koja duži niz godina tu radi Sabina Mehinagić kaže da je velika prednost biti dio Bontexa, jer odlični uslovi za posao.
“Oni koji žele biti dio naše firme moraju znati da će dobiti sve, ali ako su spremni da timski rade, da se bore, trude i ne odustaju kada je najteže. Okruženje je lijepo, ugodno i pozitivno. Direktor zaista ide u korist uposlenika, poštuje naš rad i nama je to vrlo bitno. Ja sam zaista prezadovoljna”, kazala je Mehinagić.

visoko.co.ba/akta.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.