BiHPolitikaKošarac promijenio ploču: Pozivi na dijalog nakon najave Vučićeve posjete

Košarac promijenio ploču: Pozivi na dijalog nakon najave Vučićeve posjete

Svi moraju dati sve od sebe kako bi se očuvao mir, istakao je to premijer Srbije Aleksandar Vučić, uoči posjete našoj zemlji.  Revizija je naišla na veći otpor kod Srba u BiH, nego u Srbiji, ističe Safet Softić. Zato bošnjačko srpski dijalog, koji potenciraju Vučić, ali i reis Kavazović i vladika Grigorije treba pozdraviti.

„Gospodin Vučić već duže vremena promoviše ideju razgovora dva naroda,   Bošnjaka i Srba. Gospodin Kavazović isto tako je u nekim svojim nastupima istakao značaj razgovora između Srba i Bošnjaka, ja mislim da ta priča zaista ima smisla“, kaže Softić.

Dijalog je bitan, ali samo ako se uvaže različiti stavovi, naročito oko revizije, poručio je Staša Košarac. Njegova izjava posebno je interesantna s obzirom da je Košarac megafon politike SNSD-a u Parlamentu BIH koji je jučer bio najbučniji i najveći zagovornik bojkota sjednice Predstavničkog doma. No, nakon najave Vučićeve posjete Sarajevu i Košarac je ublažio retoriku.

„Mislim da je to nešto što nije bilo potrebno nama u BiH. Smatram da postoje razlozi i sa druge strane da se određene dimenzije pitanja otvore u dijaloškom smislu i mislim da u tom dijalogu treba afirmisati sve ono o čemu se i ne slažemo“, kaže Košarac prenosi TV1.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE