SportKošarkaKošarkaši BiH izgubili u Zenici od Švedske i znatno umanjili šanse za...

Košarkaši BiH izgubili u Zenici od Švedske i znatno umanjili šanse za prolaz u kvalifikacije

Naši košarkaši su igrali dobro samo u prvih pet minuta kada su imali prednost 16:9, no od tog trenutka Šveđani su bili ti koji su nametnuli svoj ritam i kontrolisali rezultat.

Prva četvrtina je završena neriješenim rezultatom (23:23) i nakon prvih deset minuta igra naše reprezentacije se raspala, te su Šveđani konstantno imali prednost od desetak poena razlike te na kraju zasluženo slavili rezultatom 88:70.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je Musa sa 12 poena, dok je Švedsku predvodio Massamba sa 20 poena.

Našoj reprezentaciji ne ide na ruku ni rezultat iz Slovačke, gdje je Armenija zabilježila pobjedu 92:78. Naredni meč naša reprezentacija igra u Slovačkoj 16. avgusta u 18 sati.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE