SportDržavni TimKošarkaši BiH večeras u Švedskoj završavaju kvalifikacije za EP

Košarkaši BiH večeras u Švedskoj završavaju kvalifikacije za EP

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas protiv Švedske u Štokholmu igra zadnji duel kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Nakon poraza od Rusije u Mejdanu i velikih turbulencija u bh. timu ostale su samo teoretske šanse za plasman naše selekcije na Eurobasket. Da bi se BiH našla na narednom Evropskom prvenstvu danas nam je potrebna pobjeda od oko 40 poena razlike, te poklapanje nekoliko rezultata u ostalim grupama. Ipak, teško je očekivati da će naši košarkaši večeras protiv Švedske uspjeti da ostvare čudo. Situacija se dodatno zakomplikovala dešavanjima u ekipi, a ekipa će danas biti oslabljena neigranjem najboljeg bh. košarkaša Mirze Teletovića. Podsjećamo, selektor Damir Mulaomerović je nakon utakmice s Rusijom odlučio suspendovati Teletovića. Bh. reprezentacija je početkom ovog mjeseca u sarajevskoj Skenderiji igrala protiv Švedske, te uz dosta muke ostvarila pobjedu. Šveđani su već tada pokazali da će biti težak protivnik, te su najavili da će u Štokholmu ići svim silama na pobjedu. Večerašnji meč mogao bi biti posljednji u dresu državnog tima za Jusufa Nurkića koji je na svom Facebook profilu napisao da će razmisliti da li će se u budućnosti odazvati na poziv selektora. Sva dešavanja nakon utakmice protiv Rusije pogodila su očigledno i centra Denvera. Izabranici Vedrana Bosnića su pokazali da znaju i mogu parirati najboljim selekcijama, te će sasvim sigurno pokušati iskoristiti svu ovu situaciju koja je zadesila bh. tim. Također, sasvim sigurno je da će naši košarkaši imati veliku podršku sa tribina u Štokholmu, a da li će uspjeti ostvariti čudo gledat ćemo večeras od 20 sati u direktnom prijenosu na BHRT.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE