ZDKSportKošarkaši Čelika bolji od Žepčaka

Košarkaši Čelika bolji od Žepčaka

Podmlađeni sastav omladinskog košarkaškog kluba Čelik na otvaranju sezone u A1 ligi prestavio se domaćoj publici u odličnom izdanju. U Areni Zenica savladali su komšije iz Žepča ekipu 0rlovika sa 87:82. Mlada i razigrana ekipa trenera Damira Zeljkovića prvi period riješila je u svoju korist sa 32:17.

U nastavku domači košarkaški predvođeni mladim Ibrahimom Durmom držali su goste na 10 i više poena razlike a na odmor su otišli sa plus 15 poena. Bilo je 47:32.U 26 minuti bilo je plus 20 za Čelik. Kod rezultata 63:43 kada je pogodio Avdibegović iz slobodnog bacanja. Treća dionica okončana je rezultatom 69:54. Tri minute  prije kraja gosti su stigli na minus šest poena 77:71. Trojke Bilića i Durmića riješile su pitanje pobjednika. Na kraju je bilo konačnih 87:82.

Kod Čelika najefikasniji bili su Avdibegović sa 17, dok su Durmo i Bašić ubacili po 15 poena. Kod Orlovika Begagić je upisao 25 a Keser 23 koša.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE