SportKošarkaKošarkaši Srbije blizu senzacije protiv SAD-a

Košarkaši Srbije blizu senzacije protiv SAD-a

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije SAD-a rezultatom 91:94 (15:27, 26:23, 21:22, 29:22) u utakmici četvrog kola Grupe A na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Srbija je tako upisala i treći poraz u Riju, dok su Amerikanci zadržali maksimalan učinak. Izabranici Aleksandra Đorđevića u posljednjem kolu igraju protiv Kine za plasman u četvrtfinale. Najefikasniji u redovima Srbije bio je Nikola Jokić sa 25 poena, dok su po 18 postigli Miroslav Raduljica i Miloš Teodosić. U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Kajri Irving sa 15 poena, Deanndre Džordan je dodao 13, a Pol Džordž 12 poena. Košarkaši Srbije su loše počeli utakmicu, pošto su prve poene postigli tek na isteku četvrte minute, dok su Amerikanci u tom periodu bili nepogrešivi i stekli prednost od 9:2. Prednost selekcije SAD-a je do kraja prve dionice rasla iz minute u minutu, da bi u jednom momentu vodili i sa 23:5. Na prvi odmor se otišlo rezultatom 27:15.Srbija je u nastavku utakmice “jurila” tu prednost Amerikanaca i sustigla je u trećoj četvrtini. Košarkaši Srbije su sredinom treće dionice prišli na samo pet poena zaostatka, predvođeni Jokićem, ali je “drim tim” u posljednjih deset minuta utakmice ušao sa devet poena prednosti. Srbija je održavala korak sa Amerikancima i u posljednjoj četvrtini, da bi u samom finišu utakmice, poslije poena Jokića i Teodosića, stigla na samo tri poena zaostatka. Amerikanci nisu iskoristili posljednji napad, pa su izabranici Aleksandra Đorđevića imali pet sekundi da izbore produžetak, ali Bogdan Bogdanović nije uspio da pogodi trojku.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE