SportKošarkaKošarkaši Visokog u napetoj završnici poraženi od Radničkog rezultatom 82:89

Košarkaši Visokog u napetoj završnici poraženi od Radničkog rezultatom 82:89

Pod obručima Kulturno-sportskog centra “Mladost” večeras su, u okviru 4. kola košarkaške A2 lige – grupa jug, visočki košarkaši ugostili svoje kolege iz Goražda, članove KK “Radnički”. Veoma teška i napeta utakmica ponovo nije donijela pobjedu članovima KK “Visoko”, koji su se istinski trudili ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu.

Iako su loše otvorili utakmicu i prvu četvrtinu, Visočani uspijevaju da se do kraja prvog perioda vrate u igru i pređu u vodstvo od jednog poena razlike, nakon početnog vodstva gostiju, koji ove sezone igraju dosta dobro sa 3 pobjede iz 4 utakmice, čime su ostvarili i prvo mjesto. U narednoj četvrtini gledali smo dosta izjednačenu igru, sa mnogo lijepih poteza, te se na odmor odlazi ponovo sa jednim poenom razlike za Visočane, pri rezultatu 34:33. Drugo poluvrijeme visočka ekipa otvara još eksplozivnije i bolje, te izuzetno dobro gradi timsku igru, što ih dovodi do prvog većeg vodstva na utakmici, pa je tako ova četvrtina završena rezultatom 58:44 u korist domaćina.

Ipak, svu dobru igru Visočani su anulirali lošom igrom u posljednjem periodu utakmice, u kojem su gosti postigli čak 35 poena, naspram 14 poena domaće ekipe, što je bilo dovoljno za preokret i novu pobjedu gostiju iz Goražda. Visočani su uspjeli da u četvrtom periodu nastave dobru igru, ali na 7 minuta prije kraja utakmice gosti prave jak pressing duž cijelog terena što je unijelo totalnu pometnju u redove visočke ekipe, te ni urgiranja trenera Aždajića i podrška publike nisu pomogli da se dođe do prve pobjede, nakon odlične tri četvrtine utakmice.

Gosti su na kraju zasluženo slavili rezultatom 82:89 i time osigurali prvo mjesto na tabeli, barem do narednog kola, dok će Visočani morati još da čekaju na svoju prvu ovosezonsku pobjedu.

U narednom, 5. kolu A2 lige – grupa jug, Visočani će u komšijskom derbiju pokušati savladati ekipu KK “Mladost” iz Ilijaša, protiv koje su u pripremnom periodu odigrali nekoliko utakmica, u kojima su svakog puta slavili. Ipak, bit će veoma zanimljivo pratiti ovaj duel u Ilijašu, budući da je ekipa Mladosti uspjela nekoliko puta da zabrine dobrom igrom neke od ovosezonskih favorita, te se čini da je ona igra u pripremnom periodu bila samo privid, te će Visočani morati i ovdje da se dobro potrude kako bi izvukli svoju prvu pobjedu.

Na ostalim utakmicama ovog kola rezultati glase:

KK Mostar 05 – KK Travnik 64:61;

KK Konjic – KK Mladost 76:65.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE