Lokalne TemePolitikaKucamo na vrata zaboravljenih asova: Od izbora dva putića (FOTO)

Kucamo na vrata zaboravljenih asova: Od izbora dva putića (FOTO)

Prema najnovijoj izjavi Bakira Izetbegovića sasvim je izvjesna opcija prema kojoj će SDA i SBB imati u Federaciji zajedničke kandidate za načelnika na predstojećim izborima, od ranije istu mogućnost u ozbiljnijoj formi najavili su Nermin Nikšić (SDP) i Željko Komšić (DF), u Visokom na lokalnom nivou navodno već postoji nezvanična koalicija ASDA/SBiH/BPS koja će podržati zajedničkog ASDA kandidata, nagovještavaju se čak dvije nezavisne liste, tako da sasvim izvjesno predstoji interesantno političko proljeće, ljeto i rana jesen.

Međutim dok stvari ne budu malo jasnije i konkretnije i dok se ne pojave zvanične liste mi ćemo se malo podsjetiti na predizborne plakate iz prošlosti. Inače ti plakati i njihovi slogani kao i poruke koje šalju u pojavnom smislu još od prvih demokratskih izbora prije 26 godina su bili interesantni. Nismo u arhivi pronašli baš previše onih koji su ostali upamćeni i ukoliko imate u privatnim arhivama nešto slično podijelite to sa svima nama, ako ništa drugo onda u komentarim ispod ovog teksta.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE