ZanimljivostiKućica napravljena od čokolade, a cijena noćenja u njoj je bagatela

Kućica napravljena od čokolade, a cijena noćenja u njoj je bagatela

Buđenje u tradicionalnoj kućici u potpunosti napravljenoj od čokolade možda zvuči kao fantazija, no taj san upravo je postao java.

Jedinstvenu tradicionalnu kućicu osmislio je i proizveo Jean-Luc Decluzeau, renomirani proizvođač fine čokolade poznat po svojim čokoladnim skulpturama.

Čokoladna kućica prostire se na 18 kvadratnih metara, može ugostiti do četiri osobe i za njezinu izradu potrebno je 1,5 tona čokolade. Sretnici koji uspiju osigurati smještaj u ovoj kućici provest će noć u ukusnoj dekadenciji, okruženi čokoladnim slasticama na svakom koraku. Cijena – 50 eura po noćenju.

Posebno izrađeni čokoladni detalji unutar kućice uključuju sve, od zidova i krova do kamina, stolića, sata, šalica i knjiga. Čak je i luster od čokolade. No čokoladna avantura tu ne završava. U dvorištu se nalazi i ribnjak od bijele čokolade te nevjerojatne gredice cvijeća u potpunosti, pogađate, od čokolade.

Dobra vijest za okorjele čokoladoljupce jest da je velik dio primamljivih sadržaja kućice zapravo jestiv, barem za sretnike koji su uspjeli rezervirati noćenje preko Bookinga.

Svi zainteresirani za boravak u ovom čokoladnom ostvarenju snova moraju biti brzi jer je moguće rezervirati samo nekoliko datuma. U 10 sati ujutro (po srednjoeuropskom vremenu – CET) 19. i 26. septembra bit će moguće rezervirati jedno noćenje (5. i 6. oktobra).

Smještena unutar staklene konstrukcije L’Orangerie Ephémère u vrtovima muzejskog kompleksa Cité de la Céramique u Sèvresu, Čokoladna tradicionalna kućica svojim gostima pruža idilično okruženje.

Osim smještaja u Čokoladnoj tradicionalnoj kućici, gostima će na raspolaganju biti i jedinstvena radionica osmišljena u saradnji s autorom kućice posvećena proizvodnji personaliziranih malih čokoladnih kućica koje će zagolicati maštu i okusne pupoljke svih generacija.

“Nikad nisam ni pomislio da ću dobiti priliku izgraditi pravu Čokoladnu tradicionalnu kućicu u kojoj će putnici noćiti!” kazao je Jean-Luc Decluzeau, majstor čokolatijer, kipar i dizajner i dodao: “Nadam se da će gosti iskoristiti priliku i uživati u noćenju na tako slatkom i jedinstvenom mjestu”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE